De ce Kidpower RomaniaAceasta este povestea mea.

Pe la 20 si ceva de ani am scris intr-o agenda ca vreau ca pana in 2007 sa am o casa, pana in 2006 sa ma casatoresc , pana in 2007 sa am un copil si pana in 2010 o cariera. Evident cariera venea dupa copil. Intre timp m-am casatorit si am facut un copil. Casa nu am nici acum dar nici nu imi mai doresc. Mi-am dat seama ca nu are rost sa ma perpelesc noapte de noapte pentru ceva ce nu voi putea sa cumpar prea curand.

Dar cum ramane cu cariera?

Serviciu am dar nu ma duc din placere ci de nevoie monetara. De cand ma stiu nu am avut un serviciu care sa imi faca placere. Si, de-a lungul anilor, mi-am dat seama ca, daca vreau sa ma simt bine cat timp sunt pe acest pamant, macar sa fac ceva ce imi place.

Dupa ce am avut copilul am stat si m-am gandit: "Ce fac cu cariera? Ce stiu sa fac bine dar imi si place?". In anii de facultate faceam practica pedagogica desi nu imi placea ideea sa predau. Profesoara de pedagogie mi-a zis ca intr-o zi o sa fiu o profesoara minunata. Nu stiu nici in ziua de azi daca a crezut ce a spus sau a zis-o doar ca ma incurajeze dar nu am uitat aceasta intamplare. Serviciul mi-a oferit ocazia sa tin prelegeri, pe anumite subiecte, oamenilor. Si mi-am dat seama ca imi place sa fac acest lucru. Bun. Deci stiu ce vreau sa fac dar despre ce sa vorbesc? M-am gandit. Trebuia sa gasesc un subiect care sa imi faca placere. Sa ma inflacareze. Sa ma trezesc cu gandul la el si sa ma culc cu gandul la el.

Intamplarea face ca, in acea perioada, copilul meu facea 3 ani si a inceput gradinita. Si unul din obiectivele mele a fost cum sa il invat sa se protejeze de copiii agresivi, si nu numai, dar sa o fac intr-un mod eficient si fara sa ii produc sentimente de frica.

Si asa am inceput sa caut in toate sursele disponibile: in librarii, pe internet, am comandat carti pe amazon. In una din aceste carti se mentiona organizatia Kidpower. Am intrat pe internet si am gasit-o. Mi-a placut foarte mult. Le-am scris un e-mail in care le-am spus ca am o pagina web in care scriu despre subiecte ca siguranta personala, educatia sexuala la copii si abuzul sexual intitulata COLTUL COPIILOR si ca le cer permisiunea sa fac o pagina in care sa vorbesc despre Kidpower. In aceeasi zi, spre surprinderea mea, am primit un raspuns de la fondatoarea organizatiei. Astfel a inceput colaborarea mea cu ei.

Si asa am inceput sa descopar lumea Kidpower. Am devenit pasionata de acest concept. Am invatat metodele si tehnicile Kidpower. Am inceput sa le discut cu copilul meu. La inceput nu zicea nimic dar dupa 2 saptamani a inceput sa aplice ceea ce ii spuneam intr-un mod foarte natural.

Dupa cateva luni m-am gandit: ce ar fi sa tin un atelier de siguranta personala pentru copii. Dar unde? Si asa am descoperit o alta organizatiea, de data aceasta din Romania, Incubator 107 in care oricine poate sa invete pe oricine orice. Am vorbit cu ei, m-au acceptat sa tin un astel de atelier si atelierul a avut loc. Desi nu au venit decat 4 copii am fost foarte entuziasmata.

In timp ce faceam promovare pentru acest atelier o gradinita mi-a propus sa vin sa le vorbesc copiilor despre siguranta personala. Mi-am luat o saptamana concediu de la serviciu si 5 zile le-am vorbit copiilor despre ce pot face pentru a ramane in siguranta. Tin minte ca, desi era foarte obositor, m-am simtit asa de bine si de abia asteptam sa vina ziua urmatoare. Am mai tinut cateva ateliere pe cont propriu dupa care, intr-o zi, fondatoarea organizatiei Kidpower mi-a propus sa vin la stagiul lor anual pentru a deveni instructor Kidpower. Timpul era prea scurt, resurse financiare nu aveam asa ca am refuzat dar am semnat un contract cu ei pentru a deschide un centru Kidpower in Romania. Stagiul tot trebuie sa il fac dar l-am amanat.

La Kidpower oamenii invata cum sa reactioneze in anumite situatii si cred ca toti, copii si oameni mari, ar trebui sa cunoasca aceste lucruri. Iar faptul ca invata aceste lucruri intr-un mod distractiv si cu succes fara sa se sperie cand le invata reprezinta un plus foarte important.

De aceea m-am hotarat sa ies din zona mea de confort si sa deschid organizatia Kidpower Romania.Si nu uitati: Mai bine sa prevenim decat sa tratam.
Tu ce parere ai? Scrie-mi oricand ai o idee, o sugestie sau pur si simplu vrei sa stam de vorba pe aceasta tema. Scrie AICI

Daca vrei sa primesti informatii te poti abona la pagina de Facebook Kidpower Romania